Mmmmm...
Suklaakakkua
300g tummaa suklaata (70%)
150g voita
6 munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
Kastike
200g ranskankermaa
2 tl limen kuorta (toimii myös sitruunalla)
½ dl tomusokeria
Paloittele suklaa ja sulata voin kanssa (itse sulatan mikrossa ja käytän juoksevaa margariinia).
Erottele keltuaiset ja valkuaiset (kannattaa laittaa keltuaiset isompaan purkkiin jos on erikokoisia).
Vatkaa keltuainen ja tavallinen sokeri vaahdoksi, ja valkuainen ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi.
Sekoita keltuaisvaahtoon suklaavoiseos, mausta kanelilla ja kardemummalla.
Kääntele joukkoon valkuaisvaahto.
Paista irtopohjavuuassa noin 20 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Kakun voi tehdä hyvissä ajoin, sillä se on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Suklaavoiseos ja keltuaissokerivaahto sekaisin.
Kardemummat ja kanelit sekaan.
Samaan seokseen valkuaisvaniljasokerivaahto.
Seos vuokaan ja uuniin.
Uunista ulos!
Suklaakakkua
300g tummaa suklaata (70%)
150g voita
6 munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
Kastike
200g ranskankermaa
2 tl limen kuorta (toimii myös sitruunalla)
½ dl tomusokeria
Paloittele suklaa ja sulata voin kanssa (itse sulatan mikrossa ja käytän juoksevaa margariinia).
Erottele keltuaiset ja valkuaiset (kannattaa laittaa keltuaiset isompaan purkkiin jos on erikokoisia).
Vatkaa keltuainen ja tavallinen sokeri vaahdoksi, ja valkuainen ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi.
Sekoita keltuaisvaahtoon suklaavoiseos, mausta kanelilla ja kardemummalla.
Kääntele joukkoon valkuaisvaahto.
Paista irtopohjavuuassa noin 20 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Kakun voi tehdä hyvissä ajoin, sillä se on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Suklaavoiseos ja keltuaissokerivaahto sekaisin.
Kardemummat ja kanelit sekaan.
Samaan seokseen valkuaisvaniljasokerivaahto.
Seos vuokaan ja uuniin.
Uunista ulos!
Kastike lähes valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa kun tulit! Jätä toki viesti, tykkään niistä valtavasti!