tiistai 6. maaliskuuta 2012

Pähkinä-kinuskikakku

Tätä tarjottiin sukulaisille, kun kahviteltiin jokin aika sitten bloggarin synttäreitä.

Pohja
150g sulatettua voita tai margariinia
2½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 raastettua hapahkoa omenaa (raasteena 4 dl)
1 dl maitoa

Kuorrutus
100g  voita
2 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
200g pähkinöitä
mustapippuria

Sekoita sulatettu rasva ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen ja vatkaa kevyesti sekaisin.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
Lisää taikinaan vuorotellen omenaraastetta, jauhoseosta ja maitoa.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan.
Paista 30-35 min 175-asteisen uunin alatasolla.

Mittaa kattilaan paloiteltu voi, fariinisokeri ja kerma. Kiehauta seos ja keitä viisi minuuttia, kunnes seos on sakeaa ja kinuskimaista. Kääntele joukkoon kevyesti rouhitut pähkinät ja ripaus mustapippuria.

Ota kakku uunista ja kaada seos kakun päälle. Laita takaisin uuniin ja kysennä vielä 8-10 min kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kakku säilyy mehevänä huoneenlämmössä 5-6 päivää.

4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Yritän just keksiä jonkun reseptin lauantaille, kun vähän juhlitaan kavereiden kanssa. Pitää pistää tämä resepti korvan taakse.

    VastaaPoista
  2. onpas kivankuuloinen ohje. Täytyy pistää suosikkeihin ja kokeilla joku kerta. Ihanan erilainen kakku!

    VastaaPoista
  3. Yleensä teen melko paljon juttuja suklaasta, tämä oli kivaa vaihtelua!

    VastaaPoista

Ihanaa kun tulit! Jätä toki viesti, tykkään niistä valtavasti!