tiistai 18. kesäkuuta 2013

Aamun lämpöisiä

Leivon eilen miehen työpaikalle muutaman kakun ja käteen jäi muutama valkuainen. Tänä aamuna valkuaiset muuttuivat sokerin ja suklaan kera suklaamarengeiksi. Mitat menivät melko näppituntumalla, sillä en muistanut kuinka monta valkuaista purkissa oli. Yhdestä keltuaisesta kun pääsu livahtamaan valkuaisen joukkoon, jolloin alkuerä karsittiin.

5 valkuiaista
4½ dl sokeria
100g suklaata

Sulata suklaa ja anna jäähtyä sillä aikaa kun vatkailet valkuaisia. Vatkaa valkuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi vesihauteessa. Saa vatkata niin kauan, ettei enää tunne vaahdossa sokerikiteitä. Ota purkki pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto on jäähtynyt. Kymmenisen minuutta, ehkäpä. Kääntele suklaa varovasti vaahdon sekaan. Mitä vähemmän sekoitat, sitä kivemman näköistä marenkia saat (eli raidallista eikä ruskeaa).

Laita sopiviin kasoihin pellin päälle ja paista noin 130 asteessa ainakin 50 minuuttia. Tuolla ajalla jäävät melko pehmoisiksi sisältä. Mitä kauemmin paistat, sitä kovemmiksi muuttuvat.

Ja suklaan tilalle voi laittaa vaikka mitä, mielikuvitus on rajana! Turkinpippuria, Mariannea...


2 kommenttia:

Ihanaa kun tulit! Jätä toki viesti, tykkään niistä valtavasti!