perjantai 23. joulukuuta 2011

Vielä ehtii jouluksi

Glögijuustokakku

Pohja
200 g pipareita
75 g voita

Täyte
3 munaa
1 dl sokeria
500 g Philadelphia-juustoa
2 dl Creme Fraichea
1 dl glögiä

Glögikiille
3 liivatelehteä
2 dl glögiä

Koristeeksi
kanelitankoja ja tuoreita viikunoita

Hienonna piparkakut. Sulata rasva ja sekoita se piparimuruihin. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos vuona pohjalle ja paista 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja Creme Fraiche ja vatkaa tasaiseksi. Lisää glögi. Kaada täyte piparipohjan päälle vuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kakku on uunista otettaessa vielä hieman löysää keskeltä. Anna jäähtyä vuoassaan ja laita yön yli jääkaappiin.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Lämmitä ½ dl glögiä kiehuvan kuumaksi. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuuman glögin joukkoon. Anna jäähtyä vähän ja lisää joukkoon loput glögistä. Kaada varovasti juustokakun pinnalle. Anna pinnan hyytyä jääkaapissa. Koristele kakku.


Ensimmäisellä kerralla kun kakkua tein, käytin valmista glögijuomaa sekä täytteessä että kiilteessä. En ollut kovinkaan tyytyväinen haalean vaaleanpunaiseen kiilteeseen, joten tällä kertaa käytin kiilteessä glögitiivistettä (sitä Marlin lasipullossa olevaa). Tein kiilleettä myös hieman enemmän, puoli desiä lisää tiivistettä ja yksi liivate lisää. Ensimmäinen kakku ei tullut omaan käyttöön, mutta oli kuulemma ollut maistuvaa. Huomenna kokeillaan päivitettyä versiota, toivottavasti ei tullut liian vahvaa.

Kuvia kakusta ehkäpä myöhemmin. Jos vain syömisiltäni ehdin huomenna ottamaan kuvia :) Vielä ei ole koristeet päällä, ja kakku on vuuassaan jääkaapissa. Resepti on Open Cafésta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun tulit! Jätä toki viesti, tykkään niistä valtavasti!