tiistai 4. syyskuuta 2012

Sitruuna-juustokakku

Pohja
5 dl muromysliä
2 rkl vehnäjauhoja
100 g voita/margariinia

Täyte
600 g sitruunatuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
150 g creme fraichea

Pinnalle
200 g kermaviiliä
0,5 dl tomusokeria
Marjoja maun mukaan

Sekoita mysli, vehnäjauhot ja voi tasaiseksi seokseksi monitoimikoneessa tms. Pingota irtopohja vuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Tasoita mysliseos vuoan pohjalle.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi seokseksi ja kaada pohjan päälle.

Kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kytke virta pois ja annan kakun kypsyä loppuun uunin jälkilämmössä noin tunnin ajan. Laita uuninluukun väliin ruokalusikka, jotta ylimääräinen höyry pääsee pois. Anna kakun jäähtyä rauhassa kokonaan. Irrota irtopohjavuoasta.

Sekoita kermaviili ja tomusokeri, kaada kakun päälle. Koristele marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun tulit! Jätä toki viesti, tykkään niistä valtavasti!