lauantai 27. lokakuuta 2012

Pyynnöstä Bailey's juustokakku

Pohja
300g Domino-keksejä
75g margariinia (tai voita)

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
1,25 dl tomusokeria
500g mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Bailey'sia (tai muuta kermalikööriä)

Kiille
3 liivatelehteä
3 dl maitoa (ohjeessa kevyt, itse käytin rasvatonta)
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,75 dl sokeria

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja kierrä leivinpaperia myös reunoille.

Hienonna Dominot täytteineen tehosekoittimella tai murskaamalla kaulimella. Sekoita sulan margariinin kanssa. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille.

Laita liivatteet kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri vaahdotuksen aikana. Sekoita joukkoon mascarpone.

Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi. Lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata liivatteet liköörin joukkoon. Jäähdytä hetki ja sekoita pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa muut kiilteen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Erityisen tarkka kannattaa olla kiilteen kaatamisessa. Itsellä kiilteen pinta ei ollut kaunein mahdollinen kun täytteen väri alkoi nousta pintaan. Luulen, että neste oli liian lämmintä tai kaatovauti aivan liian kova.

Koristele esimerkiksi sulatetulla valkosuklaalla tehdyillä kuvioilla tai jos käy kuten minulle, raastettu valkosuklaa peitti kiilteen värivirheet.

Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissa leipoo -kirjasta. Kuvasta oma tekeleeni löytyy keskeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun tulit! Jätä toki viesti, tykkään niistä valtavasti!