keskiviikko 24. elokuuta 2011

Aleksanterinleivokset



12-16 leivosta 

200g voita 
1 1/4 dl sokeria 
5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 muna 

Täyte 
omenamarmeladia (kaapista löytyi aprikoosimarmeladia, joten sitä käytettiin)

Kuorrutus 
2 rkl vettä (laitoin vähäsen reilummin)
3-4 dl tomusokeria (kolme riitti mainiosti)
muutama tippa sitruunamehua 
elintarvikeväriä, mansikkamehua tai soseutettuja mansikoita antamaan väriä 

1. Sokeri ja voi sekaisin pehmeksi vaahdoksi. 
2. Jauhot ja leivinjauhe sekaisin. 
3. Jauhot voi-sokeriseokseen.
4. Muna joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. 
5. Uunin keskiosa 225 astetta, 5-7 min. 
6. Leikkaa pohja kuumana sopivan mallisiksi kekseiksi.Anna jäähtyä. 
7. Yhdistä kaksi palaa marmeladin avulla. 
8. Sekoita kuorrutteen aineet ja kuorruta keksit. Anna kuivua.

4 kommenttia:

  1. om nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom nom...

    VastaaPoista
  2. Taivaallisia olivat! Kiitos jauhopeukalolle:)

    VastaaPoista

Ihanaa kun tulit! Jätä toki viesti, tykkään niistä valtavasti!